M-Tours ook op Facebook

Facebook link 

 

 

 

Thüringen 2015

Weer terug uit Thüringen

 

Zo kijk je er naar uit en zo ben je al weer terug van de vakantieweek in Thüringen.

Bijna iedereen ging er in twee dagen heen, alleen Alex en ik reden in één keer aan.

Dineren deden we in Am Kleeberg en we werden iedere dag opgehaald door René met het busje, terwijl er ook een heel stel gingen lopen. Omdat het weer prima was aten we vaak buiten en zo leefden we eigenlijk een groot deel van de week helemaal in de open lucht.

Alleen dinsdag was het heel erg warm en daardoor reden we een andere en kortere route die dag. Om te lopen en iets te bezichtigen was het echt te warm. De andere dagen was het daarvoor prima weer en zo reden we iedere dag weer een ander deel van het prachtige Thüringerland. Die mooie bossen, golvend over de bergen en de enorme uitzichten, de kleuren en de mooie dorpjes en steden: ik blijf het er zo mooi vinden!

We bezochten o.a. de Veste Coburg, verwonderden ons over de enorme bakstenen Gölzschtalbrücke, bekeken de muur in het dorpje Mödlareuth, zagen vele kastelen en kloosters, reden de Ettersberg op voor een bezoek aan het kamp Buchenwald en reden vele, vele bochten over veelal goede wegen. Daar hebben ze goed in geïnvesteerd gelukkig, al zijn ze daar nog steeds mee bezig.

Al met al een fijne week en ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. De meesten zijn al weer thuis en hadden 's middags nog een flinke bui van een paar uur te verwerken.

De eerste foto's zijn al gestuurd en daarvan komen er een heel stel op de site.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne zomer toe en voor sommigen tot ziens op de reis naar Toscane.

 

Marja