M-Tours ook op Facebook

Facebook link 

 

 

 

Normandiëtour 2016

Tour de Normandie 2016                                                                             € 495,00

 

Van zondag, 19 juni t/m zaterdag, 25 juni 2016

 

In 2014 zijn we met een groep naar Courseulles-sûr-Mer gereisd om ons te verdiepen in alles wat er zich voor, tijdens en na D-Day afspeelde in deze omgeving. We hadden een geweldige week met elkaar en zagen heel wat musea en andere aan D-Day gerelateerde dingen. Maar ondanks met feit dat onze aandacht uitging naar deze zaken was het opvallend dat de omgeving ook prachtig was. Dit inspireerde me om nogmaals naar deze omgeving te gaan kijken en omdat het een groot gebied is beperkte ik dit tot het noorden van Normandië.

                       

Min of meer tot mijn verbazing  bleek dat er zoveel te zien en te beleven is dat ik er weken door zou kunnen brengen zonder me een moment te vervelen.

 

Ik heb zelden met zoveel plezier routes zitten maken en ze helemaal gereden op Streetview (en daarbij vaak kijkend of dat ene weggetje mooier is dan die andere, wat een voordeel is van dit medium). We bezoeken onder meer de Côte d' Albâtre met als hoogtepunt de Falaises d' Étretat,  rijden o.a. langs de kloosters St. Wandrille-Rancon, Jumièges en St. Martin- de Boscherville, zien vele kastelen in allerlei stijlen, bezoeken de tuinen in Giverny, die de schilder Monet zo beroemd maakte en zo kan ik wel door gaan. Maar meer nog dan die mooie hoogtepunten raakte het landschap me zeer en niet in het minst de prachtige dorpjes met soms honderden vakwerkhuizen. Ook de witte krijtrotsen langs de oevers van de Seine, waar we veelvuldig langsrijden en oversteken via bruggen en pontjes steken mooi af tegen de groene bossen en zijn uniek in deze streek.

Vanzelfsprekend is er bij deze Tour ook weer een aanrij- en terugrijroute, die in dit geval goed in een dag te rijden is en een heel eind binnendoor gaat.

 

Programma:

Zondag, 19 juni: Op deze dag rijden we de aanrijroute, die door het westen van België en Frankrijk gaat.

1e route: We gaan deze dag in oostelijke richting en zien o.a. een abdij, château de Vascoeuil, het lieflijke dorpje Lyons-la Forêt met honderden vakwerkhuizen, Giverny, met de mooie tuinen die Monet veelvuldig geschilderd heeft, Château Gaillard en de Ecluses (sluizen) de Amfreville. Een volle dag dus.

 

 

 

 

2e route: Deze route gaat naar de kust en kunnen we genieten van de witte rotskusten. We zien de Falaises d'Amont en d'Aval, bezoeken Fécamp, Yport en het mooie Étretat. Puur genieten. Gedeeltelijk langs de Seine gaan we weer terug.

 

 

 

 

 

 

 

3e route: De Seine staat centraal deze dag. We zien de beroemde Abbaye de Jumièges,  varen over met het pontje, gaan dwars door de bossen van de Bretonne en maken een rit door de prachtige Marais Vernier, een moerasgebied, waar prachtige huisjes staan. Dan via enkele mooie stadjes en de kust naar het romantische Honfleur. Daarna volgen we de Seine weer en steken die over via de Pont de Tancarville.

4e route: Vandaag weer een dag met veel kastelen en abdijen, zoals de indrukwekkende Abbaye Notre-Dame in Le Bac-Hellouin en het romantische Château d'Harcourt en het imposante Château du Champ de Bataille, maar we maken ook een wandeling door de smalle straatjes van Rouen, waar wel 2000 vakwerkhuizen staan. We zien het Gros Horloge en het plein, waar Jeanne d'Arc verbrand werd en waar een heel bijzondere kerk werd gebouwd.

 

 

 

 

5e route: Deze dag gaan we nogmaals naar de kust en wel bij Dieppe met zijn mooie binnenhaven. Maar ook de dorpjes Sotteville en vooral Veules- les Roses nodigen uit tot  een wandeling door de kleine straatjes. Daarna rijden we weer terug naar het hotel voor het laatste diner van deze reis.

 

 

 

 

 

Zaterdag, 25 juni: De terugrijroute gaat ook nu weer een heel stuk binnendoor.

Bij deze 7-daagse reis is inbegrepen:

 ●  6 overnachtingen op basis van half–pension in tweepersoons kamers.

●  Mogelijkheid om een 1-pers.kamer te boeken voor de meerprijs van € 125,00

●  Een mooie aanrij- en terugrijroute.

●  5 prachtige toertochten, nauwkeurig beschreven in een routebeschrijving op

    A4 formaat voor de routerol en op GPS voor de Garmin.

●  De Routewijzer met zeer uitgebreide informatie over de Tour de Normandie

●  Heel veel extra informatie over het land.

 Voor deze reis kun je inschrijven tot 8 mei  2016

Maximaal kunnen er 15 deelnemers mee. Na de inschrijving op deze reis krijg je een bevestiging, waarop de totale reissom en de aanbetaling staan. Wanneer de aanbetaling van € 200,00 op de rekening van M-Tours is bijgeschreven is je aanmelding definitief. Deze aanbetaling verwachten we binnen twee weken na het verkrijgen van de bevestiging. Wil je graag een tweepersoons kamer voor jou alleen, dan betaal je € 125,00 meer en wordt de aanbetaling € 325,00. De gehele reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis (dus 8 mei) voldaan te zijn. Schrijf je later in, dan betaal je direct het volledige bedrag.

Voor meer informatie: Marja Litz (reisleider), tel.: 036-5323719 en e-mail: info@M-Tours.nl . Kijk ook eens op Facebook.